Symtom på hemorrojder

Symtom på hemorrojder är inte alltid tydlig, och många människor har hemorrojder utan att veta om det.

Symtom på hemorrojder
18. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Hemorrojder

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Problemet är att hemorrojder tenderar att utvecklas. En mycket stor andel av befolkningen har hemorrojder, och sannolikheten är stor att du har det, även om du inte vet något av symptomen som beskrivs nedan.

Las också: Ta bort dina hemorrojder med denna naturliga metod

Inte hemorrojder?

Det finns många andra problem i samband med anus och rektum ofta felaktigt kallas hemorrojder. Detta kan vara sprickor och sår på anus och rektum, klåda och irritation (pruritus ani). Alla dessa har liknande symptom och är felaktigt kallas hemorrojder.

Hemorrojder Symtom

Hemorrojder är oftast inte farliga eller livshotande, men det kan faktiskt utveckla, skapa dominoeffekter i sällsynta fall orsaka akkutt sjukdom och död.

Även om många människor har hemorrojder, inte alla som upplever symptom.

Symtom på inre hemorrojder: Det vanligaste symtomet på inre hemorrojder är klarrött blod på pallen, på toalettpapper och i toalettstolen. Emellertid, en inre hemorrojder skjuter ut genom anus utanför kroppen. Det kan då bli irriterad och smärtsam (Detta kallas en utskjutande hemorrhoid).

Symtom på yttre hemorrojder kan vara smärtsam svullnad eller en lokal förhårdnad runt anus. Man märker att någon form av blodpropp bildas där, kan storleken vara så liten pepparkorn, en liten ärta, och de kan vara så stora som plommon och små äpplen. Detta tillstånd kallas thrombosed externa hemorrojder.

Överdriven gnikking eller rengöring runt anus kan orsaka irritation med blödning eller klåda. Detta kan resultera i symptom som liknar ovanstående. Intim Rakning anus förknippas ofta med klåda och irritation, och kan inte rekommenderas, även om vissa ungdomar har denna dåliga vana.

Bättre säker än ledsen

Om du har hemorrojder du kommer att hitta många användbara tips här. Hemorrojder kan utvecklas, och även om de inte bryr dig idag, en dag du plötsligt upplever minskad livskvalitet och kronisk smärta senare på grund av hemorrojder.

Även du som bara anta att du har en hemorrhoid, eller är osäker på om du har det, hittar du nyttig information här. Vi måste vara beredda, för kom ihåg att de allra flesta (förmodligen inklusive dig) är predisponerade för att utveckla hemorrojder.

Lär dig allt du behöver göra för att vara på den säkra sidan!

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.