Hemorrojder

Hemorrojder i ändtarmen och anus kan vara ofarliga, men ofta utvecklar och producerar hemorrojder irritation, smärta och nedsatt livskvalitet.

Hemorrojder
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Hemorrojder

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Ingen vill ha hemorrojder. Likvel, många människor har hemorrojder helt onödig. Stora delar av befolkningen har den, och för många har det utvecklats till att bli en riktig sjukdom och besvär.

Här kan du lära dig mer om vad en hemorrhoid är, symptom, behandling och vad du kan göra för att ta bort hemorrojder.

Las också: Ta bort dina hemorrojder med denna naturliga metod

Vad är hemorrojder

Hemorrojder är en sorts svullnad och inflammation i venerna i ändtarmen och anus. Om du har hemorrojder eller har haft det innan du vet att det är obekvämt och kan vara smärtsamt.

Tekniskt kuddar hemorrojder vävnad fylld med blod, och de är belägna i ändtarmen och anus. Hemorrojder kan se ut som en druva placerad på utsidan av anus, men de kan också vara intern eller vara placerad på insidan av ändtarmen. Inre hemorrojder är svåra att upptäcka, och kan skapa mer irritation, klåda och smärta.

Varför du får hemorrojder

Det kan finnas många skäl till varför en person får hemorrojder. Mycket stora delar av befolkningen som sannolikt att få hemorrojder.

Gravida kommer ofta att få hemorrojder under graviditet och förlossning. Graviditet kan leda till högt blodtryck och öka belastningen under tarmrörelserna, så hemorrojder ofta förknippade med graviditet.

Överviktiga människor kommer mer sannolikt att få hemorrojder. Fetma innebär att det kommer att finnas extra press på venerna i ändtarmen. En dålig hållning som ofta förknippas med fetma kan också resultera i för mycket tryck på ändtarmen ådror.

Sitter du mycket? Da är du i riskzonen. De som sitter under långa perioder lätt kan utveckla hemorrojder, går samma för dem som går långt. Stress och tunga lyft hjälper inte på.

Billiga toalettpapper är bra om du vill spara pengar, men om du använder hårt och styvt papper som ofta synonymt med billig toalettpapper, så sannolikheten att du får ett konstigt "druva" i anus din.

Rökning och koffein kan förvärra hemorrojder och det kan dessutom leda till allvarliga inre blödningar i venerna i ändtarmen. Detta kan orsaka allvarlig diarré. Intag av koffein ökar blodtrycket på kort tid och kan vara en del av förklaringen till detta förhållande mellan kaffe och hemorrojder.

Bli av med alla hemorrojder problem

Söker råd om att ta bort hemorrojder eller för att undvika att utveckla hemorrojder i alla, det finns massor av fiffiga saker du kan göra: Ta bort dina hemorrojder nu

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.