Stopp obehag från hemorrojder

Det finns metoder för att minska obehag samtidigt förhindra dina hemorrojder utvecklas.

Stopp obehag från hemorrojder
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Hemorrojder

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Om du är en av många som lider av hemorrojder, då vet du att det inte är roligt.

Las också: Ta bort dina hemorrojder med denna naturliga metod

Vissa beställning kirurgi och väntar på att genomgå en operation för att ta bort hemorrojder. Under tiden, i väntan många jakter efter ett sätt att minska det obehag som hemorrojder orsakar.

Tillfälliga tips för att minska obehag

Det finns några metoder som du kan prova att minska obehag och bidra till att förhindra dem från att bli värre.

Inflammation och svullnad av hemorrojder gör det svårt för dig att klara vardagen, kan du prova att använda en kylklamp - det gör dock endast för externa hemorrojder. Svalka av kylklamp kommer att må bra om du upplever smärta och obehag. Det kan också arbeta för att minska svullnad och inflammation.

Det finns också särskilda bandage eller kuddar som du kan använda för hemorrojder, kan det hjälpa till att lindra smärtan. Dessa dynor kan användas i underkläder för att ge dig lite tröst. I det långa loppet är det naturligtvis oacceptabelt att behöva använda sådana instrument.

Rengör och hemorrojder

Det är viktigt att du håller din anus mycket ren om du lider av hemorrojder. Smuts och bakterier kan orsaka ännu mer irritation och obehag, och det skulle inte.

Använda en toalett som är mjuk och torka efter att du är klar med badrummet.

Ofta är det obekvämt att sitta eller gå när du har hemorrojder, men även om du inte känner en viss obehag, bör du vara försiktig. Många känner sig obekväma när de är i badrummet, eller när du försöker lyfta tunga saker. Detta kan orsaka oönskad stress i området anus.

Hemorrojder och mat

Lite vätska kan orsaka hård avföring. Det kan orsaka kronisk förstoppning, vilket kan leda till hemorrojder.

Överdriv inte intaget av mejeriprodukter. Ett överskott av mjölksyra i avföringen kan orsaka hemorrojder. Minskad konsumtion kan ibland lindra lite. E-vitaminbrist är också en vanlig orsak till hemorrojder. Kryddstark mat inte leder till hemorrojder, men det kan förvärra tillståndet.

Krämer och salvor mot hemorrojder

Krämer och salvor icke receptbelagda kan ofta bidra till att minska obehaget av hemorrojder. Se till att du bara använder produkter som är säkra för behandling av hemorrojder. Krämer kan hjälpa till att lindra smärta och klåda redan innan hemorrojder försvinna.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.