Finnar

Vad är akne egentligen? Läs mer om finnar och akne här.

Finnar
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Akne

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Finnar (även kallas akne) är en inflammation i huden. Skälen till varför vissa har problem med akne är inte känt för vetenskapen, och därför finns det ingen enighet om vilken behandling som är bäst.

Vissa provar naturell behandling, men det kan i många fall göra saken värre. Till exempel smeta sig med honung...

Alternativt finns också mer holistiska metoder för behandling av akne, som har visat sig vara mycket effektiv för att bekämpa akne.

Vissa läkemedel kan faktiskt orsaka eller avsevärt förvärra akne. Dessa inkluderar kortikosteroider och mediciner som innehåller litium.

Ärftlighet spelar en avgörande roll i utvecklingen av akne:. Acne är också ärftlig, så om någon annan i din familj har det, är det lätt att ta reda på vem du har ärvt det från

Nästan alla tonåringar har några finnar, men det finns stora variationer. Vissa kommer undan med en mikroskopisk finne på skinkan, medan andra får akne i ansiktet, bröstet och ryggen. Män blir mer kraftfull utbrott än kvinnor, men hudsykrommen drabbar båda könen.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.