Acne vulgaris

Läs om akne och vad du kan göra med denna hudsjukdom.

Acne vulgaris
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Akne

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Akne är en hudsjukdom som har inflammation. Acne körtlar runt en hårsäck. En vanlig ord för akne finnar är .

Det är lätt att se när någon har akne, och det är lätt att diagnostisera. Den vanligaste formen av akne kallas akne vulgaris eller förkortas bara akne. Vissa kallar det även för Filip publik.

Vad är acne vulgaris?

Acne vulgaris är en mycket vanlig västra fenomen som inträffar under puberteten i de flesta fall. Ingen vet orsaken, men det antas att hormonella förändringar är den orsakande faktorn.

Det blir oftast bättre efter några år, men det är inte alltid försvinner av sig själv. Många kan botas utan användning av en behandling, men för många är det nödvändigt att hitta ett botemedel för anpassad återhämtning.

Läs mer om behandling av akne

Eventuella finnar försvinner av sig själv är omöjligt att säga, och i vissa fall kommer du att ha problem för livet. I extrema fall kan det också ärr, och dessa kommer säkert inte att försvinna, och definitivt inte med dagens teknik. För vissa är akne-problemet väldigt öm, och det påverkar en själv och hämmande på många sätt.

permanent ärrbildning är också en olycklig faktor har hudproblem som akne. En läkare kan råda dem som har akne ärrbildning och det är alternativ behandling som har visat sig vara mycket effektiv.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.