Arbetslös? Vill du ha arbete?

Vill du arbeta 40 timmar per vecka i 40 år? Den konventionella idén arbete har förändrats. Fler och fler människor ser att 40 timmars arbete per vecka i upp till 40 år (eller mer) är inte ett idealiskt sätt att leva.

Arbetslös? Vill du ha arbete?

Många söker arbete men inte alla ser underbara möjligheter som finns utan att behöva vara beroende av en arbetsgivare. Här är förslag på hur man kan tjäna pengar och få en regelbunden inkomst även utan att ha ett riktigt jobb.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Arbetslös

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Finns det verkligen inget alternativ till en sådan befäst arbete? Det gör det, tack och lov!

Innehållet i arbetet bör ha ett egenvärde, menar jag. När arbetet i sig inte längre ger oss utmaningar och uppgifter som vi värdesätter i sig, är det dags att byta bete, hitta ett nytt jobb.

Om sova är "aktivitet" vi spenderar mest tid i sitt liv, arbetar vi använder den näst mest tid på.

Eftersom arbetet är en av de viktigaste ingredienserna i våra liv, är det naturligt att förvänta sig att arbetet ger oss mer än bara en inkomst och försörjning. Var gjorde arbetsglädje?

Vad är din O-stora livsplan?

För många har livet en tydlig veg:

Livet börjar vanligtvis i förlossningsrummet. Så skolan. Efter att söka jobb. Sedan arbeta för att fram till pensionen. Leva länge nog det gamla hemmet nästa stopp. I slutändan är det rätt i graven. Att damma du skall återvända och avsluta det.

I det stora hela är detta ramverk för många, och vi är fast med dessa ramar.

Varför inte förnya?

Alternativ till 40 års arbete

Livet behöver inte fästas i ramar. Även samhället har sin föreslagna ramen betyder inte att du kan göra det annorlunda.

Till exempel har jag inga planer på att arbeta tills jag är över 60! Förutom att gå i pension tidigt, vill jag ta ut många mini-pension innan jag gör den slutliga pensionen.

Arbetslösheten är inte bara negativt. Om jag hade ett bra jobb, kanske jag skulle ha varit nöjda med det, och inte ses lika tydligt som jag gör idag.

Vissa är nöjda så länge de har en försörjning, andra krav för trivsel och högre löner, men speglar inte så mycket av de alternativ som finns tillgängliga.

Det är bra att folk ägnar en stor del av sitt liv åt det nödvändiga arbetet, men för mig är detta inte längre ett alternativ.

Att arbeta som anställd i 40 timmar i veckan i 40 år är inte ett alternativ för min del, så länge det finns alternativ som är mer givande på alla möjliga områden!

Frihet, förmögenheter och inkomster

Jag är ingen motståndare till arbete och jag älskar att arbeta så länge som det är både intellektuellt och ekonomiskt givande.

När jag var arbetslös var det naturligt att göra för att söka jobb. Jag tänkte också: vad ska jag egentligen ute efter?

En arbetsgivare eller en befattning i sig var inte vad jag ville, det är bara ett sätt att få vad jag verkligen eftertraktade.

Vad jag ville var framför allt frihet egen tid samt ekonomiska oberoende. Idag kan jag ärligt säga att jag har uppnått detta, även utan hjälp från en arbetsgivare.

Jag har frihet och pengar, och intäkterna från outsourcing projekt och lever sina egna liv, vilket gör det möjligt för mig att ta ledigt när jag vill.

Om jag hade velat, kunde jag på morgonen av tagit ett år ledigt för att resa runt i världen. När jag hade återvänt hem jag skulle ha haft mer pengar på banken än när jag gick, tack vare min nuvarande inkomst.

Tips till arbetslösa i Sverige

Jag har uppnått mer än jag kunde ha drömt om i förhållande till inkomsterna, frihet och sysselsättning. Jag tjänar pengar även när jag inte arbetar och har en frihet som jag uppskattar mycket.

Det är ingen hemlighet recept för att nå ekonomisk framgång eller för att få mer frihet:

Den dagen jag insåg att jag behövde en arbetsgivare, var det som om ett ljus var påslagen i mitt huvud. Sedan började jakten på alla de möjligheter jag inte hade sett förut. Att jag nu tjäna bra pengar och har en enorm frihet, mer ett resultat av min nyfikenhet för att hitta alternativa sätt att tjäna pengar utan att behöva vara beroende av en arbetsgivare.

Jag är ingen geni, men jag har tagit några ganska ovanliga val. När jag var arbetslös var jag inte desperat efter ett jobb, eftersom de flesta är arbetslösa.

Det bästa är att det finns inga hemligheter. Du kan läsa om vad jag gör och vad jag tjänar pengar här på Svenska Pengar.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.