Hur man startar webbutik

Många vill starta en butik på nätet, kanske i hopp om att göra snabba pengar och bli sin egen chef

Hur man startar webbutik
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Många vill starta en butik på nätet, kanske i hopp om att göra snabba pengar och bli sin egen chef.

Det är mycket lätt att tjäna pengar på nätet butik, om du kommer upp till en viss nivå.

Utmaningen att starta en butik på nätet är att komma igång. Därför har vi försökt att sätta upp några punkter som kan hjälpa dig att starta en butik på nätet.

Vem kommer att skapa din onlinebutik? Det finns många leverantörer av färdiga nätbutiker. En möjlighet är att använda pre-pack, men detta är ofta en dålig lösning. En annan, ofta bättre alternativ är att använda en kombination av gratis CMS för webbutiker samt en bra och pålitlig hosting .

Valet av bolagsform: Förenklad kan man säga näringsidkare fungerar bra för online-butiker där det finns liten risk (litet parti inköp och liten initial investering). Om du stapla en större butik på benen, och det finns en stor investering och risk för att starta, och kanske den personal som deltar, liksom företaget en bättre form av organisation.

Upphandling av varor: Den största risken att starta en butik på nätet är i förhållande till inköp av varor. I värsta fall riskerar du att leverantören inte skickar dig de varor du har betalat för, eller om du inte får säljas på de varor du har köpt lager. Ett bättre alternativ för många att starta en butik på nätet är varför drop shipping (nedan).

Betalningslösningar: Hur man acceptera betalning i webbutiken ? Det finns många alternativ, det enklaste är PayPal, men det är också dyrare och konsumenterna mer kontroll och de som shop-ägare mindre kontroll än om du har en lösning kreditkort i nätbutiken.

Sälja direkt från tillverkare

Behöver du en butik med eget lager? Rate möjligheter Dropshipping, där det inte är nödvändigt att separera lager. Det är möjligt med stora besparingar och unika möjligheter.

Dropshipping: Använd Salehoo om du vill köra dropshipping istället för traditionell handel, kan det löna sig.

Trafik

Trafiken är viktigt när du startar din webbutik. Det hjälper inte att din webbutik ser bra och har stor räckvidd, om ingen besöker den. Få trafik till din webbutik är därför något du behöver spendera lite tid och resurser. Här är en artikel som förklarar hur man får mer trafik till din onlinebutik .

Detta var bara en kort introduktion till startlinjen butiken. Ovanstående punkter och länkarna är fortfarande tillräckligt för att hjälpa dig på god väg.

Starta online butik nu

Att starta en online butik är inte svårt, och med några timmars arbete du kan faktiskt ha en komplett webbutik staplade på benen om du väljer den enklaste lösningen som inkluderar släppa sjöfarten i stället för separata lager, och en fri CMS som är lätt att installera på en en webbsida.

Starta Webshop - guide på svenska

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.