Pengar: Rika och fattiga

Att vara fattig är inte en önskvärd situation

20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Att vara fattig är inte en önskvärd situation. I den här artikeln visar vi hur man kan få ut av fattigdom och bygga upp en ekonomisk grund.

Observera att denna artikel är skriven för människor som är fattiga i ekonomisk skala och bor i Sverige.

Fattigdom, pengar och livskvalitet

Fattigdom korrelerar med lägre livskvalitet, enligt flera undersökningar. Du som fattiga behöver tillräckligt ingen vetenskaplig bekräftelse på detta när du har känt det i kroppen: Fattigdom är destruktivt och skadligt för dig personligen.

Du blir glad av pengar, men bara upp till en viss nivå. Forskarna har kommit fram till. Ja, gör pengar du glad - särskilt om man jämför med dem som befinner sig i en svår ekonomisk situation. Det är därför goda skäl att fokusera på sin ekonomi, men låt det inte bli en vurm (har en grundläggande gemensam relation till pengar, kommer allt att bli bra).

För att bekämpa sin egen fattigdom är en värdig personliga mål, och vi hoppas att denna lilla artikel kommer inspirera dig och hjälpa degut av fattigdom.

Vad innebär det att vara fattig?

Om du tjänar i 86.000 miljoner efter skatt under året du går under namnet lågavlönade, enligt SSB. I den mån det finns flera mycket rik man i Sverige skatten rullar listas med lägre inkomst än detta.

Även att vara fattig i ekonomiska termer klart har definierats gränser statliga och viktiga organisationer är detta irrelevant för dig. Om du känner dig ekonomiskt fattig, såer du förmodligen är. Att vara fattig är lika mycket en subjektiv bedömning av ens existens.

Vi kan skilja mellan två typer av fattigdom

1) Fattigdom i förhållande till grundläggande behov: en form av fattigdom hindrar parterna att uppfylla sina grundläggande behov. I Sverige antar vi att så gott som alla tillgång till grundläggande basbehov som mat, kläder, husrum och grundläggande utbildning och hälsovård.

2) Relativ fattigdom: Den andra formen av fattigdom är relativt leva ett gott liv jämfört med andra i samhället. Du kan fortfarande ha tur att en är födda i delar av världen där behovet är som störst.

Även de fattiga i Sverige är rik jämfört med många miljoner människor i andra länder där lidande och död är vanligt. Men för fattiga människor i Sverige, är detta i bästa fall en dålig tröst, för längden kommer inte att förbättra din situation genom att tänka att "det kunde vara värre."

Som fattiga bör dock vara tacksam för de möjligheter du har och inte ständigt jämföra din situation med "alla andra". Det kan vara lättare sagt än gjort, men möjligheterna finns.

Vara fattig tar på krafterna, både fysiskt och psykiskt, och man kan känna att man är en börda för samhället och.

Men är det verkligen ditt fel att du är fattig? kanske du borde skylla på samhället, dina medmänniskor, din uppfostran, eller något utanför sig själv. Detta leder oss Tilde viktig fråga som de fattiga kan sätta sig ..

Varför är du fattig?

Detta kan vara en smärtsam och svåra frågor att besvara. Räkna ut det här kan ändå hjälpa dig mer än du kunnat ana dig.

Människor som är betydligt fattigare än andra i samma ålder och miljö skyller ofta yttre faktorer, såsom dålig uppfostran, brist på stöd i skolan, fientlig samhället, ingen som har satt upp för dig, skuld slav eftersom banken gav dig en massa lån och så vidare ..

Men vad är det att skylla samhället?

Om du är fattig är det först och främst ett problem. Det betyder inte nödvändigtvis att samhället och andra människor inte bryr sig om dig men du är den person som är närmast problemet och det är ni som borde driva på för en lösning.

Inte alla har samma möjligheter i livet. Några har fått kämpa med svår barndom, problem skuld, problem på jobbet, depression, sjukdom eller andra svårigheter. Andra har fötts in i de fyndiga familjer där allting har ordnats. Inledningsvis, emellertid inte väsentlig för resultatet.

Kan du tänka dig rik?

New Age Wave "The Secret" och lagen om attraktion du får serveras lögnen att allt som händer i ditt liv är upp till dig. De försöker att främja positivt tänkande, vilket i sig är gott och väl, men också snedvrider verkligheten bild med sina pseudovetenskapliga och irrationella uttalanden och orealistiska löften.

Det är sant att din hjärna stor kontrollerar mycket av vad som händer i ditt liv, men du kommer inte nödvändigtvis att få 50 miljoner dollar bara genom att gå runt att tänka på det, som vissa "självhjälp experter" hävdar när de så entusiastiskt talar manifestation.

Det är viktigt att skilja fiktion från sanningen

Den nyktra sanningen är att ditt liv beror på både externa faktorer utanför dig själv medan i stort sett att påverka livet vad som händer i ditt liv.

Vem kontrollerar ditt liv?

I psykologi finns det något som kallas "locus of control", antingen är en av den uppfattningen att det är "intern kontroll" och är ansvariga för vad som händer i deras liv, eller finns det andra som kraftigt påverkar livet din "fjärrkontroll".

Intern kontroll gäller för dem som tror att de har möjlighet att påverka omständigheterna kring hans liv i stor utsträckning.

Extern kontroll avgör miljön det mesta av vad som händer i livet.

Verkligheten är förmodligen en liten stund, för ingen är helt sin egen herre, är vi alla påverkas av miljön. Som sagt, forskning har visat att de som har "intern locus of control" uppnå många fördelar, både psykiskt och ekonomiskt.

De som tror att miljön är den främsta orsaken till vad som händer i livet blir lättare offer för inlärd hjälplöshet, en passiv men destruktiv tillstånd, där en har gjort så många misslyckade försök som inte försöka igen.

Genom forskning kan man dra slutsatsen att det är viktigt att du tror på dig själv, och att du tror att du har möjlighet att lösa de problem du ställs inför, oavsett hur hopplöst det än verkar.

Framgångsberättelser från verkliga livet

I boken "Jakten på lycka" (som sedan har gjorts till en film med Will Smith i huvudrollen), får vi fram en sann historia, där amerikanska Chris Gardner konfronterar en svår liv som arbetslösa, tillfälligt hemlösa och ensamstående pappa. Han är så småningom en obetald praktikplats som mäklare, och han kommer så småningom fötter. Idag Gardner en fremgagnsrik mäklare, författare och affärsman med en formidabel förmögenhet.

Jakten på lycka är ett klassiskt exempel på hur dålig (men målinriktad) människor i ett välfärdssamhälle använder möjligheterna omkring honom att komma ur fattigdomen.

När det gäller dem som inte känner till historien, kommer vi inte avslöja detaljerna i berättelsen. Vi rekommenderar filmen över boken (eftersom boken innehåller för mycket av både skryter om att klaga, som inte finns med i filmen).

En annan film på samma spår som du borde få med dig är Slumdog Millionaire, är det också från verkligheten och handlar om en pojke som vinner pengar i den indiska versionen av "Vem vill bli miljonär". Det finns en hel del tur inblandad, vilket också var ett inslag i Jakten på lycka.

Det finns en hel del historier om fattiga människor har stigit upp och komma ur fattigdomen och fick en mycket bättre liv. Dessa berättelser är inspirerande för alla, men särskilt de motiverande för dem som redan är fattiga och vill ha en bättre liv.

Är du trött på att ständigt ha för lite pengar?

Sätt en linje genom din fattigdom. Bestäm dig för att göra något åt ​​problemen. I Sverige är möjligheterna knappa på en global skala.

Det första steget för många som har fattigdomen skulle vara att inleda en farlig flykt från sitt hemland, och sedan söka asyl i ett land med bättre villkor.

Du kommer inte jagas av en krigare stam i Somalia. Du kommer inte att nekas grundläggande mänskliga rättigheter av regeringen i Kina. På så sätt så att du har en bättre position än de flesta av världens befolkning. Du bor redan i en välfärdsstat.

Du startar inte kampen mot fattigdom genom att riskera ditt liv. Du är redan i ett land fullt av möjligheter, allt du behöver göra är att öppna ögonen - förmåga att tjäna pengar och göra något med dina privata ekonomi är redan överallt omkring dig.

Du kan vara dålig, men i Sverige, även de fattigaste endast relativt fattiga. Alla har möjlighet att göra något åt ​​de ekonomiska problem de, är det en av de lyxiga fördelarna med att bo i en välfärdsstat.

Vi säger inte att det inte är ett problem att vara fattig även om du bor i en välfärdsstat. Fattiga människor i Sverige har också sina problem. Vissa kämpar med problem inkasso, dålig hälsa, personlig konkurs och skuldsanering, skulder läkemedel, dåliga gener, depression, brist på utbildning, permanenta eller tillfälliga funktionshinder.

Har du en dålig ekonomi finns det bara en sak att göra, och det är att ta itu med problemet och söka lösningar i stället för att gräva i förtvivlan.

Hur får man ur fattigdom

Dina ekonomiska problem är betydande kan vara svårt och utmanande att lösa, men de är fortfarande överkomliga. Det svåraste kanske bara tror att det är möjligt att lösa problemen.

När du börjar tro att du har förmågan att förbättra din ekonomiska situation, då du kommer att uppleva gradvisa framsteg. En intensiv och ihållande tro att du kan förändra sin egen situation är en mycket serk psykologisk mekanism som kan förändra ditt liv långt mer än du kanske tror.

Många människor som har varit dålig, och det har haft en stark tro på att de skulle kunna få ur fattigdom, har lyckats det med eftertryck. Vi hör ofta om människor som reser sig från slummen och hamnar i den övre klassen.

Tron är nyckeln till att ta sig ur fattigdom, är det så enkelt. Möjligheterna är redan omkring dig, och när du börjar tro att du kan göra något som kan lösa dina problem kommer du successivt bättre ekonomi.

Svaret på bättre ekonomi

Det finns en övergripande plan för bättre ekonomi. Du måste göra det på ditt sätt, och andra måste göra det deras väg. Kärnan är att du måste tro att du kan lösa dina ekonomiska problem.

Om du tror att det inte finns någon lösning, så har du förmodligen inte kommer att göra allt för att hitta en lösning. Om du tror att det finns en lösning inom räckhåll, så du kommer omedelbart börja leta efter sätt att förbättra sin egen situation.

Vara en pådrivande kraft i ditt eget fall. Din omgivning kan hjälpa dig och stödja dig lite, men för de flesta fattiga människor inte kan lösa detta problem utan att ens ta kontroll över situationen och besluta att ändra det.

För vissa kan det verka helt orealistiskt att bygga en ekonomisk grund inom några månader eller år. Men det är viktigt att du sätter press på dig själv tillräckligt för att vara villig att genomgå de förändringar som är nödvändiga.

Pengar och tillfälligheter

Det kan vara roligt att tro att lycka kommer att inträffa, och du kommer att vara en lycklig fly fattigdom utan att sträva efter det. Pengar växer inte på träd. Möjligheten finns där, kanske du vinner på lotteri, kanske få en exklusiv förpackning statlig räddning. Möjligheten att något "magiskt" och slumpmässiga händer, men det är mycket troligt. Genom att fokusera på det så inträffar förstöra dig för alla de riktigt goda möjligheter du har.

För att komma ur fattigdomen och bygga ekonomisk säkerhet måste inse att detta är hårt arbete, och du är den enda som kan hjälpa dig.

Människor är irrationella varelser

Människor väljer att ignorera sina egna sunda förnuft, är vi alla i viss mån vanedjur och våra vanor åsidosätter vår bedömning.

Ändå har vi alla en känsla (och "sunt förnuft" som vissa kallar det). Ibland kan det vara lämpligt att ifrågasätta vanor du har - alla har dåliga vanor.

Sanningen är att många fattiga för att nå en bra lösning om man tillåter sig att använda sunt förnuft. Lägg fakta, se hur det ekonomiska tillståndet är, och hur den kan förbättras.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.