Köpa aktier: Allt om aktiehandel

Aktiehandel är lätt att lära sig. Läs vår guide om hur man börja tjäna pengar för att köpa aktier.

Köpa aktier: Allt om aktiehandel
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

I goda tider är det inte svårt att tjäna pengar för att köpa aktier.

När aktiekurserna stiger i värde, kan du bara sitta på staketet och titta på dina förmögenhet ökar i värde. Uppenbarligen är detta en orealiserad förmögenhet. Tricket är att sälja innan aktierna börjar gå ner i värde igen.

Det är svårt att köpa aktier ovanpå. Även experter kan "tid" på marknaden så väl att de köper på botten och sälja på toppen.

Hur man köper aktier

Att förvärva aktier måste agera via en nätmäklare. Du kan handla aktier courtagefritt, och har också möjligheten att handla andra värdepapper samt råvaror, valutor, börshandlade fonder och index.

Det första du måste göra med en online mäklare är att registrera dig, eller alternativt hämta handel program först och sedan registrera dig. Hur olika nätverk förmedlar ren fixar detta är lite annorlunda. Lägg sedan pengar på din handel konto och kan sedan börja shoppa direkt.

Aktiehandel är mer än att bara köpa aktier

Aktiehandel innebär så mycket mer än att bara köpa och sälja aktier. Det är inte bara en økniing det pris du kan tjäna pengar. Till exempel kan du tjäna pengar på något av detta:

  • daytrading av aktier
  • CFD-handel med aktier
  • swing trading av aktier
  • fondsparandet
  • bygga din egen aktieportfölj
  • shorting av aktier
  • marginal handel med aktier

Detta är bara några exempel. Med kortslutning kan du till exempel göra pengar när aktiekurserna Falls i värde. Om du laddar din investering handel på marginalen, och kan därmed bidra till att öka avkastningen även om du inte öka mängden investeringar (men med hävstång ökar också risken motsvarande).

Hur man börjar tjäna pengar på aktier

För att tjäna pengar på aktier du måste veta vad du gör. Frågan blir då, vad är det bästa sättet att lära sig aktiehandel?

Det är kort, mycket man kan lära sig om aktiehandel. Det enklaste sättet är förmodligen inte att läsa teoretiska böcker i ämnet, så du kan bara få ännu mer förvirrad.

Det bästa sättet att lära sig att handla aktier är att börja köpa aktier så snart som möjligt.

Naturligtvis med mycket små mängder vid första, titta på din första handling som ett experiment snarare än smarta investeringar som ger avkastning.

Så småningom ett par veckor kommer du att lära dig mer om aktiehandel, och du får en bättre förståelse för vad de olika termerna egentligen innebär i praktiken.

De första veckorna av handel är ett experiment

Titta på de tidiga stadierna som ett experiment, och förvänta dig inte att tjäna så mycket pengar i början. Det är mycket troligt att den första dollarn du investerar kommer att vara borta på nolltid.

När du har fått lite erfarenhet av att köpa aktier, kan du också läsa några böcker aktie, men först börja få lite praktisk erfarenhet - då de teoretiska böcker har mycket värde för dig.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.