Varför hicka vi?

Hur får man hicka? Är det bara människor som hicka?

18. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Forum

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Hur får man hicka? Är det bara människor som hicka?

Svar: Hicka är en spasmisk kontraktion.

Hicka är en spasmisk sammandragning av membranet. Membran kommer från grekiska och översätter mellan golv eller mellan väggarna. Begreppet har två betydelser, den första avser muskulösa valvet som separerar bröstet och buken, medan den andra avser varje anatomisk vägg. I det senare fallet, den oftast den särskilda betydelse vid montering sådan. membran bäcken, norska, bekkendiafragma.

Den medicinska termen för hicka är synkron diafragmatisk vibrationer, förkortad SDF (synkron diaphramatic fladder).

På lekspråk innebär detta att ett plötsligt flöde av luft i lungorna orsakar struplocket stängs och du får en "hicka" som ett tecken på att luftflödet stoppas.

Hicka finns i två former. Den kortsiktiga variationer, och långvarig. För de flesta vet en Hicka att allt kort som lösa inom några minuter.

När du äter något varmt, dricka något kallt eller äta mycket kryddig mat, dricka alkohol, äta snabbt eller plötsligt börja skratta krafitg eller hosta - kan få kortsiktiga hicka. Övergående hicka gå över av sig själv, men om du vill bli av med hicka snabbt, kan du prova olika botemedel, men om de har en effekt inte är vetenskapligt bevisat. Eftersom hicka är kort, kanske hicka försvann även utan ett botemedel, men de som försöker att åtgärda hicka gör det kartinalfeilen att tro att det var skrock som tog sin tribut på hicka, och inte det faktum att hicka gick bort av sig själv.

Långvarig hicka kan pågå längre tid, flera dagar (eller, i extrema fall flera år.) Och det måste tas på allvar. Detta beror på att långvarig hicka kan vara ett tecken på allvarliga bakomliggande sjukdomar såsom hjärnsjukdomar, strupcancer eller på annat sätt. Det måste därför undersökas av en läkare, så du kanske kan hitta orsaken och få igång behandling.

Det är inte bara människor som hicka. Djur kan också hicka. Varje levande organism har membran som separerar andningsorganen och matsmältning, kan orsaka hicka. Detta inkluderar när alla däggdjur. Hicka kommer inte att ha riktigt samma ljud som hos människor, då anatomi de organ som producerar hicka ljudet är annorlunda.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.