Celluliter

Allt om celluliter på en sida: Lär dig om orsaker och behandling avcelluliter och celluliter.

Celluliter
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Celluliter

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Vad är celluliter?

Celluliter är ett tillstånd där subkutan Klomp under huden.Gemensamma områden där celluliter förekommer på skinkorna och låren.

Vem får cellulitter?

Mestadels är det kvinnor som drabbas, särskilt efter puberteten.Omkring 90% av alla kvinnor i Sverige har celluliter, men vissa lider merän andra.

Celluliter kan få på kroppen där det finnssubkutant fett, men det är framför allt rumpa, lår och feta ävenpå baksidan av armarna (triceps). Celluliter förekommer således i alladelar av kroppen där kvinnor är mer benägna att lagra underhudsfett (på grundav deras kvinnliga hormoner).

Det värsta av celluliter

Cellulit är inte direkt farligt, men det är ofta kosmetisktoönskad, och indirekt kan det vara en bidragande faktor för att sänkasjälvkänsla och depression.

Celluliter kan också leda till att du inte vill visa vissa delarav kroppen, en förvrängd kroppsuppfattning, och gå till stranden eller varalätt klädd kan vara svårt.

Teorier om celluliter

Det finns inga vetenskapliga bevis för varför celluliter uppstår.Det finns många teorier, men ingen har riktigt lyckats ta reda på varförcelluliter uppstår faktiskt.

Studier har visat att celluliter är täthet fettdepoenesom presenterar sig under huden. En teori är att fettet under hudensträckt, och att sprickorna ojämnt så att den karektaristiskeorange hud inträffar.

annan teori om varför celluliter uppstår är att det berorstörningar i omlopp Blådårar och lymfiske system.

Behandling av celluliter

både smala och överviktiga människor kan få celluliter. Därfördet verkar meningslöst att starta en diet för att komma undancelluliter.

Vissa hävdar att gå ner i vikt (så att subkutanreducerat) kommer att resultera i en kosmetisk förbättring, men även om enminska underhudsfett till farligt låga nivåer, finns det ingen garanti för attcelluliter försvinner.

Så vad behandling är mot celluliter?

Det har föreslagits många metoder för behandling för att avlägsnacelluliter.

Nyare forskning har visat att det är möjligt att ta bort celluliterkorrekt.

På denna grundval har utvecklat en behandling för celluliter helt ta bort celluliter, med bevisad effekt.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.