Orsaker till tinnitus

Orsaker av tinnitus kan vara sammansatt. Läs om varför tinnitusinträffar.

Orsaker till tinnitus
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tinnitus

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Läs också: Här är en enkel metod för att behandla tinnitus

I många fall kan det vara svårt att identifiera orsaken tilltinnitus. För att ställa tinnitus diagnosen måste läkaren ofta lita på patientens egen förklaring, eftersom det kan vara både kostsamt och svårt med objektiva tester.

Även objektiva tester av tinnitus är möjligt, är det ofta intenödvändigt. Patienten är den bästa källan till information för att säga något omljud av tinnitus.

Den vanligaste orsaken till tinnitus är skador på ymfintligehårceller i innerörat. Innerörat, eller öronsnäckan, har enstort antal hårceller, men skador på bara en del av dessa kan gefalska signaler som ger upphov till tinnitus. Det finns också någraexterna källor som skapar tinnitus.

Även skador på hårcellerna är den vanligaste orsaken, är ocksåsällsynta orsaker.

Mer sällsynt orsakerna till tinnitus är:

  • Förkalkning ørebeinskjeden
  • Spasmer imusklerna i mellanörat
  • Sjukdomar i blodkärl genom akustisknerv i innerörat
  • Tumörer i eller näraöra
  • Ménières sjukdom
  • Öronvax, öronhår

Tinnitus kan ha många orsaker, och symtomen är så extrem att det i vissafall var det beslutat att sänka hörselnerven i ena örat för att minskasymptom. Detta är naturligtvis en extremt drastiska åtgärder.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.