Hur tjäna pengar på att blogga

Många har en egen blogg, men de vet inte riktigt hur man får bra försäljning på din blogg. Hur kan jag tjäna pengar på att blogga?

Hur tjäna pengar på att blogga
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Pengar från nätet

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Att tjäna pengar på att blogga kan förklaras kort i tre ord:

  1. Innehåll
  2. Användare
  3. Inkomstkälla

Innehåll, trafik och användare:

Om du tjäna pengar på din blogg, måste du först och främst nå en riktad användarbas. Det säger sig självt att en blogg utan besökare inte kommer att generera några intäkter. Så att användarna är absolut nödvändiga för att tjäna pengar.

användare kommer inte av sig självt. För att få trafik till din blogg, behöver du ett innehåll som lockar läsare. Vad är intressant innehåll varierar, eftersom det är av intresse för vissa totala uinseressant andra.

Välj segmentet. En blogg om mode och smink skriven av en naiv tonåring-blond kunde uppnå enorma mängder trafik, och den har potential att uppnå betydande intäkter. Vissa användare kommer att tycka att den här bloggen är helt ointressant, kanske dumt och irriterande. För andra är det en blogg som bara måste besökas 1-2 gånger per dag.

Inkomstkällorna

När du har trafik på din blogg är det viktigt att hitta en lämplig affärsmodell. Hur man tjänar pengar på din blogg?

  • Annonsintäkter är en vanlig inkomstkälla. Det enklaste skulle vara att använda reklam system som Google AdSense där du inte behöver göra något mer än kopiera och klistra in en kodsträng på din blogg. När du har gjort detta, kommer Google även hitta lämpliga annonser, och du behöver inte göra något annat. Du tjänar pengar varje gång någon klickar på en Google-annons på din blogg, allt från 50 till 40 cent per klick (det varierar). En gång i månaden jag betala baserat på hur många klick du har och hur mycket varje klick genereras i intäkter.
  • Produkt Recensioner: välbesökt bloggar eller bloggar som är väl formade (t.ex. sökmotorer) kan kontaktas av företag som vill visa upp sina produkter / tjänster blogg. Bloggaren kommer att erbjudas gratis produkter eller betalningar i utbyte mot omdömmen bloggare på bloggen. Ska vi göra det rätt, kom ihåg att beskatta all inkomst, produkter, tjänster och andra förmåner man får (prov normalt erbjuds gratis en inte behöver skatten).
  • Butik i kombination med bloggen är också populärt. Om du skapar en blogg om kläder och mode, och det blir populärt kan det vara lämpligt att utöka blogg med en onlinebutik. Dagens lösningar är helt gratis, och konfigurera dem är en enkel sak, eller det kostar inte mycket pengar för att få jobbet gjort av andra om så önskas.
  • Försäljning av egna produkter eller tjänster på bloggen är också effektiv. Här när du högerklickar ut till din målgrupp. Driver du en blogg om programmering kommer att vara ett utmärkt tillfälle att erbjuda konsulttjänster härnäst.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.